Är Mentos Vegan, Glutenfri och Halal?

Vi älskar alla myntverk. Ibland behöver vi dem för att fräscha upp eller för att maskera den fula eftersmaken av mat som dröjer i munnen. Nu, en viss dag till dag mat objekt som myntverk kommer med en hel del förvirring kring dess ingredienser. Det är mycket utmanande att tillkännage dem som vegan.

Mentos, kanske den mest populära bland myntverk, erbjuder både vegan och icke-vegan smaker. Men tydligt är antalet veganska smaker av Mentos betydligt mindre.

Om du är vegan och har köpt några Mentos finns det 3 huvudingredienser du behöver leta efter, karmin, Gelatin och bivax. Ingen av ingredienserna är vegan, så mentos-smaken som innehåller någon av dessa är inte heller veganvänlig.

i dagens artikel kommer vi att prata i detalj om ingredienserna i Mentos och vilka av dem är vegan.

Vad är Mentos?

är Mentos Vegan

Mentos är förpackade Scotch mints som säljs av Perfetti Van Melle. De producerades först 1932 och säljs nu över hela världen.

formen på Mentos är unik. De är små oblate sfäroider. Varje förpackning består av 14 mintskivor, även om smaken som kallas ‘sour mix’ kommer med endast 11.

Mentos erbjuder ett brett utbud av smaker att välja mellan. Dess första smak var söt lakritsmak, som fortfarande finns i Nederländerna. Några av smakerna säljs endast i vissa delar av världen, till exempel Dalandan Fresh flavor finns i Filippinerna, främst Tyskland. Smaken kallad koffeinhaltig energi såldes, nu är den tillgänglig i USA

är Mentos Vegan?

?

de flesta smaker av Mentos är inte vegan. Men Mentos hårda myntverk verkar vara veganvänliga. Bland det stora utbudet av Mentos-smaker är det bara några som är veganvänliga. Vissa Mentos gum smaker innehåller Gelatin, som är en animalisk härledd Ingrediens. Vissa Mentos mint smaker inkluderar bivax, som inte heller faller under kategorin vegan-Ingrediens.

Obs-Om du försöker hitta om vegansocker används vid tillverkningen av Mentos kommer du att bli fullständigt besviken. Som ingrediensförteckningarna för någon Mentos variant förklarar inte sockret att vara vegan.

Mentos ingredienslista

Även om Mentos finns i olika smaker är mint förmodligen den mest kända. Mint mentos ingredienser är –

socker, vete glukossirap, hydrerad kokosnötolja, risstärkelse, naturliga smaker, gummi arabicum, sackarosestrar av fettsyror, gellangummi, karnaubavax och bivax.

är Mentos Mint Vegan?

är Mentos Mint Vegan

för att förklara Mentos mints att vara vegan eller inte-vegan, måste vi först utvärdera ingredienserna i de amerikanska Mentos mints och brittiska Mentos myntverk.

Storbritannien. Mentos Mint ingredienslista

socker, kokosolja, glukossirap, stärkelse, kakaosmör, aromer, förtjockningsmedel (Gellangummi, cellulosagummi, gummi arabicum), emulgeringsmedel (Sackarosestrar av fettsyror), Maltodextrin, Glasmedel (karnaubavax), färg (lysande blå FCF).

us Mentos Mint ingredienslista

socker, vete glukossirap, hydrerad kokosnötolja, risstärkelse, naturliga smaker, gummi arabicum, Sackarosestrar av fettsyror, Gellangummi, karnaubavax, bivax.

enligt ingredienslistorna är det helt klart att i USA innehåller Mentos mints bivax. Bivax är utan tvekan inte en vegansk ingrediens, vilket gör Mentos mints i USA inte veganvänligt. Men i Storbritannien verkar saker och ting vara lite annorlunda. Mentos mints i Storbritannien innehåller inte bivax eller gelatin.

så det kan sägas att vegan Mentos mints finns i Storbritannien men det är alltid det bästa sättet att kontrollera ingredienslistan innan du köper.

är Mentos frukt Vegan?

är Mentos frukt Vegan

Nej, Mentos frukt är inte vegan. I båda versionerna av Mentos frukt som finns i Storbritannien och USA verkar två av ingredienserna vara ingredienserna i oro.

den första ingrediensen är verkligen bivax. Bin utnyttjas genom att skörda bivax och honung. Veganer är alltid emot alla djurutnyttjande, så bivax anses inte vara vegan.

å andra sidan har vi en ingrediens som heter karmin. Karmin är ett rött matfärgningsmedel som finns i Mentos frukt, som säljs både i USA och Storbritannien.Denna karmin extraheras från Kvinnor av en insektsarter, som främst finns i Centralamerika och Mexiko.

färgen som människor får från dessa skalbaggar används i matvaror och många sminkprodukter och hudvårdsprodukter. Så det är inte veganvänligt.

fruktsmakade Mentos innehåller socker, vete glukossirap, citronsyra, hydrerad kokosnötolja, fruktjuicer från koncentrat (jordgubbe, citron, apelsin) (1%), risstärkelse, gummi arabicum, naturliga smaker, sackarosestrar av gellangummi, fettsyror, karnaubavax, färger (betakaroten, rödbeta) och bivax.

det finns en synlig skillnad i ingredienserna i Mentos fruktsmaker som finns i USA och Storbritannien. Var och en av dem är listad nedan –

us Mentos Fruit Ingredients

socker, hydrerad kokosnötolja, vete glukossirap, citronsyra, fruktjuicer från koncentrat (jordgubbe, apelsin, citron) (1%), risstärkelse, gummi arabicum, naturliga smaker, Sackarosestrar av fettsyror, Gellangummi, karnaubavax, färger (betakaroten, rödbeta), bivax.

UK Mentos Fruit Ingredients

socker, glukossirap, kokosnötolja, fruktjuicer från koncentrat (jordgubb, citron, apelsin) (2%), stärkelse, syra (citronsyra), aromer, Maltodextrin, kakaosmör, förtjockningsmedel (Gellangummi, cellulosagummi, gummi arabicum), Glasmedel (karnaubavax), emulgeringsmedel (Sackarosestrar av fettsyror), färgämnen (betakaroten, rödbeta).

är Mentos Spearmint Vegan?

är Mentos Spearmint Vegan

liksom Mentos mints har Mentos Spearmint också chansen att vara vegan eller inte vegan baserat på din plats.

Storbritannien Mentos Spearmint ingredienser

socker, glukossirap, kokosnötolja, stärkelse, kakaosmör, Maltodextrin, naturlig mynta arom, förtjockningsmedel (Gellangummi, cellulosagummi, gummi arabicum), emulgeringsmedel (Sackarosestrar av fettsyror), Glasmedel (karnaubavax), färgämnen (antocyaniner, Betakaroten).

U. S. Mentos Spearmint ingredienser

socker, vete glukossirap, risstärkelse, naturlig smak, gummi arabicum, hydrerad kokosolja, Sackarosestrar av fettsyror, Gellangummi, gul 5, karnaubavax, bivax, Blå 1.

så det kan tydligt ses att Mentos Spearmint som finns i Storbritannien är veganvänliga, till skillnad från de amerikanska, som innehåller bivax.

Mentos – veganska och icke-veganska smaker

egan och icke-veganska smaker av Mentos

icke-veganska smaker

de flesta smakerna av Mentos är inte veganvänliga. Dessa icke-veganska smaker är –

  • Mint.
  • blandad frukt
  • bubbelgummi.
  • jordgubbe.
  • Orange.
  • citron.
  • kanel.
  • vintergrön.
  • plommon.
  • druva.
  • grapefrukt.
  • persika.
  • jordgubbsyoghurt.
  • Spearmint.
  • Tall färsk.
  • rött äpple.
  • Choco och karamell.
  • Choco och mynta.
  • citron mynta.
  • röd frukt och lime.
  • ren färsk bubbla färsk.
  • bubbla färskt sockervadd.
  • ren färsk vattenmelon.
  • ren vit söt mynta.

OBS – Vissa av dessa smaker kan vara veganvänliga beroende på din plats. Så kolla ingredienslistan för att hitta om det finns bivax, karmin och gelatin.

Vegan Mentos smaker

de få vegan Mentos smaker är –

  • grönt äpple.
  • ren färsk grönmynta.
  • Ice Flurry.
  • vit pepparmynta. (Storbritannien)
  • Vit grönmynta. (Storbritannien)
  • Luftåtgärd. (Storbritannien)
  • bubbla färsk. (Storbritannien)
  • Clean Breath Peppermint. (USA)
  • ren andedräkt vintergrön. (USA)
  • Nowmints Peppermint. (USA)
  • Nowmints vintergrön. (USA)
  • Håll dig fri mentol eukalyptus. (Storbritannien)
  • bo gratis Mint. (Storbritannien)

Vanliga frågor

1. Är mentos glutenfria?

godis och gummivarianter av Mentos är glutenfria.

2. Är Mentos halal?

Mentos, som innehåller gelatin eller karmin, är halal.

3. Mentos tuggummi smaker?

Mentos gum smaker är –
1. Bubbla.
2. Spearmint.
3. Färsk mynta.
4. Färskt sockervadd.
5. Röd frukt lime.
6. Kanel.
7. Söt mynta.

slutsats

i den här artikeln har vi lärt oss att en hel del av Mentos smaker är vegan. Antalet var över våra förväntningar. Det verkar som om många av smakerna kan vara både vegan och icke-vegan, eftersom några av samma smaker är vegan i Storbritannien. och inte veganvänligt i USA och vice versa.

så det skulle hjälpa om du gick igenom etiketterna uppmärksamt för att veta om det är en vegansk vänlig mynta eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.