Sunt Mentos Vegan, fără Gluten și Halal?

cu toții iubim monetăriile. Uneori avem nevoie de ele pentru a ne împrospăta sau pentru a masca gustul neplăcut al mâncării care persistă în gură. Acum, un anumit produs alimentar de zi cu zi, cum ar fi monetăriile, vine cu o mulțime de confuzie în jurul ingredientelor sale. Este foarte dificil să-i anunți ca vegani.

Mentos, poate cel mai popular printre monetăriile, oferă atât arome vegane, cât și non-vegane. Dar, în mod clar, numărul de arome vegane de Mentos este semnificativ mai mic.

Dacă sunteți vegan și ați plecat să cumpărați niște Mentos, există 3 ingrediente principale pe care trebuie să le căutați, carmin, gelatină și ceară de albine. Niciunul dintre ingrediente nu este vegan, astfel încât aroma mentos care conține oricare dintre acestea nu este, de asemenea, prietenoasă cu veganii.

în articolul de astăzi, vom vorbi în detaliu despre ingredientele Mentos și care dintre ele sunt vegane.

ce sunt Mentos?

sunt Mentos Vegan

Mentos sunt monetării scotch ambalate vândute de Perfetti Van Melle. Au fost produse pentru prima dată în 1932 și sunt acum vândute în întreaga lume.

forma Mentosului este unică. Sunt mici sferoizi oblați. Fiecare pachet este format din 14 discuri de mentă, deși aroma numită ‘sour mix’ vine cu doar 11.

Mentos oferă o gamă largă de arome pentru a alege de la. Prima sa aromă a fost aroma dulce de lemn dulce, care este încă disponibilă în Olanda. Unele dintre arome sunt vândute numai în anumite părți ale lumii, cum ar fi aroma proaspătă Dalandan este disponibilă în Filipine, în principal în Germania. Aroma numită energie cofeinizată a fost vândută, acum este disponibilă în SUA

sunt Mentos Vegan?

?

majoritatea aromelor Mentos nu sunt vegane. Dar Mentos hard monetăriile par a fi vegan-friendly. Printre gama largă de arome Mentos, doar unele sunt prietenoase cu veganii. Unele arome de gumă Mentos conțin gelatină, care este un ingredient derivat din animale. Anumite arome de mentă Mentos includ ceara de albine, care, de asemenea, nu se încadrează în categoria ingredientelor vegane.

Notă – Dacă încercați să aflați dacă zahărul vegan este folosit în fabricarea Mentos, veți fi complet dezamăgiți. Deoarece listele de ingrediente ale variantei Mentos nu declară că zahărul este vegan.

lista ingredientelor Mentos

deși Mentos sunt disponibile în diferite arome, menta este probabil cea mai cunoscută. Ingredientele Mentos de mentă sunt –

zahăr, sirop de glucoză din grâu, ulei de nucă de cocos hidrogenat, amidon de orez, arome naturale, gumă arabică, esteri de zaharoză ai acizilor grași, gumă gellan, ceară de carnauba și ceară de albine.

sunt Mentos menta Vegan?

sunt Mentos Mint Vegan

pentru a declara Mentos mints ca fiind vegan sau nu-vegan, trebuie mai întâi să evaluăm ingredientele Mentos Mentos din SUA și Mentos din Marea Britanie bomboane mentolate.

MAREA BRITANIE. Lista ingredientelor Mentos Mint

zahăr, ulei de nucă de cocos, sirop de glucoză, amidon, unt de cacao, arome, agenți de îngroșare (gumă Gelan, gumă de celuloză, gumă arabică), emulgator (esteri de zaharoză ai acizilor grași), maltodextrină, agent de glazurare (ceară de Carnauba), culoare (FCF albastru strălucitor).

US Mentos lista ingredientelor de mentă

zahăr, sirop de glucoză din grâu, ulei de nucă de cocos hidrogenat, amidon de orez, arome naturale, gumă arabică, esteri de zaharoză ai acizilor grași, gumă de Gelan, ceară de Carnauba, ceară de albine.

conform listelor de ingrediente, este destul de clar că în SUA, Mentos monetăriile conțin ceară de albine. Ceara de albine nu este, fără îndoială, un ingredient vegan, ceea ce face ca Mentos monetăriile din SUA să nu fie prietenoase cu veganii. Cu toate acestea, în Marea Britanie, lucrurile par să pară puțin diferite. Mentos monetăriile din Marea Britanie nu conțin ceară de albine sau gelatină.

deci, se poate spune că monetăriile vegane Mentos se găsesc în Marea Britanie, dar este întotdeauna cel mai bun mod de a verifica lista ingredientelor înainte de a face o achiziție.

sunt fructele Mentos vegane?

sunt fructe Mentos vegane

Nu, fructele Mentos nu sunt vegane. În ambele versiuni ale fructelor Mentos găsite în Marea Britanie și SUA, două dintre ingrediente par a fi ingredientele de îngrijorare.

primul ingredient este cu siguranță ceara de albine. Albinele sunt exploatate prin recoltarea ceară de albine și miere. Veganii sunt întotdeauna împotriva exploatării animalelor, astfel încât ceara de albine nu este considerată vegană.

pe de altă parte, avem un ingredient numit carmin. Carmin este un colorant alimentar roșu prezent în fructele Mentos, vândut atât în SUA, cât și în Marea Britanie.

culoarea pe care o primesc oamenii de la acești gândaci este folosită în produsele alimentare și în multe produse de machiaj și articole de îngrijire a pielii. Deci, nu este vegan-friendly.

Mentos cu aromă de fructe conțin zahăr, sirop de glucoză din grâu, acid citric, ulei de nucă de cocos hidrogenat, sucuri de fructe din concentrat (căpșuni, lămâie, portocală) (1%), amidon de orez, gumă arabică, arome naturale, esteri de zaharoză ai gumei gellan, acizi grași, ceară de carnauba, culori (beta-caroten, roșu de sfeclă roșie) și ceară de albine.

există o diferență vizibilă în ingredientele aromelor de fructe Mentos disponibile în SUA și Marea Britanie. Fiecare dintre ele este enumerată mai jos –

U. S. Mentos ingrediente din fructe

zahăr, ulei de nucă de cocos hidrogenat, sirop de glucoză din grâu, acid Citric, sucuri de fructe din concentrat (căpșuni, portocale, lămâie) (1%), amidon de orez, gumă arabică, arome naturale, esteri de zaharoză ai acizilor grași, gumă de Gelan, ceară de Carnauba, culori (Beta-caroten, roșu de sfeclă roșie), ceară de albine.

UK Mentos Fruit Ingredients

zahăr, sirop de glucoză, ulei de nucă de cocos, sucuri de fructe din concentrat (căpșuni, lămâie, portocale) (2%), amidon, Acid (acid Citric), arome, maltodextrină, unt de cacao, agenți de îngroșare (gumă Gelan, gumă de celuloză, gumă arabică), agent de glazurare (ceară de Carnauba), emulgator (esteri de zaharoză ai acizilor grași), coloranți (Beta-caroten, roșu de sfeclă roșie).

Mentos Spearmint este Vegan?

sunt Mentos Spearmint Vegan

ca Mentos mints, Mentos Spearmint are, de asemenea, șansa de a fi vegan sau nu vegan în funcție de locația dvs.

UK Mentos Spearmint ingrediente

zahăr, sirop de glucoză, ulei de nucă de cocos, amidon, unt de cacao, maltodextrină, aromă naturală de mentă, agenți de îngroșare (gumă Gelan, gumă de celuloză, gumă arabică), emulgator (esteri de zaharoză ai acizilor grași), agent de glazurare (ceară de Carnauba), coloranți (antociani, Beta-caroten).

U. S. Mentos Spearmint ingrediente

zahăr, sirop de glucoză din grâu, amidon de orez, aromă naturală, gumă arabică, ulei de nucă de cocos hidrogenat, esteri de zaharoză ai acizilor grași, gumă Gellan, galben 5, ceară Carnauba, ceară de albine, albastru 1.

deci, se poate observa clar că Mentos Spearmint găsite în Marea Britanie sunt vegan-friendly, spre deosebire de cele din SUA, care conțin ceară de albine.

Mentos – arome vegane și non-vegane

arome egan și non-vegane ale Mentos

arome Non-vegane

majoritatea aromelor de Mentos nu sunt vegan-friendly. Aceste arome non-vegane sunt –

  • mentă.
  • fructe mixte
  • gumă de mestecat.
  • căpșuni.
  • portocaliu.
  • Lemon.
  • scorțișoară.
  • Wintergreen.
  • prune.
  • struguri.
  • Grapefruit.
  • Peach.
  • iaurt de căpșuni.
  • Spearmint.
  • pin proaspăt.
  • măr roșu.Choco și caramel.Choco și mentă.
  • mentă de lămâie.
  • fructe roșii și var.
  • pur bule proaspete proaspete.
  • Bubble bomboane proaspete de bumbac.
  • pepene verde proaspăt pur.
  • pur menta dulce alb.

Notă-Unele dintre aceste arome pot fi vegane în funcție de locația dvs. Deci, verificați lista ingredientelor pentru a afla dacă există ceară de albine, carmin și gelatină.

arome vegane Mentos

puținele arome vegane Mentos sunt-

  • măr verde.
  • mentă pură proaspătă.
  • rafală de gheață.
  • mentă albă. (MAREA BRITANIE)
  • spearmint Alb. (U. K.)
  • acțiune aeriană. (U. K.)
  • Bubble fresh. (MAREA BRITANIE)
  • mentă respirație curată. (U. S.)
  • respirație curată Wintergreen. (S. U. A.)
  • Nowmints mentă. (U. S.)
  • Nowmints Wintergreen. (S. U. A.)
  • Stay gratuit mentol eucalipt. (U. K.)
  • stai menta gratuit. (UK)

Întrebări frecvente

1. Sunt mentos fără gluten?

bomboanele și variantele de gumă ale Mentos sunt fără gluten.

2. Este Mentos halal?Mentosul, care conține gelatină sau carmin, este halal.

3. Arome de gumă Mentos?

aromele de gumă Mentos sunt –
1. Balon.
2. Spearmint.
3. Mentă proaspătă.
4. Bomboane proaspete de bumbac.
5. Tei de fructe roșii.
6. Scorțișoară.
7. Mentă dulce.

concluzie

În acest articol, am ajuns să știm că destul de multe dintre aromele Mentos sunt vegane. Numărul a fost peste așteptările noastre. Se pare că multe dintre arome pot fi atât vegane, cât și non-vegane, deoarece unele dintre aceleași arome sunt vegane în Marea Britanie. și nu vegan-friendly în SUA și vice-versa.

deci, ar ajuta dacă ați trecut cu atenție etichetele pentru a ști dacă este o mentă prietenoasă cu veganii sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.