Zijn Mentos Vegan, glutenvrij en Halal?

We houden allemaal van pepermuntjes. Soms hebben we ze nodig om op te frissen of om de vieze nasmaak van voedsel in onze mond te maskeren. Nu, een bepaalde dag-tot-dag voedsel item zoals pepermunt wordt geleverd met veel verwarring rond de ingrediënten. Het is erg uitdagend om ze aan te kondigen als veganist.

Mentos, misschien wel de meest populaire onder pepermuntjes, bieden zowel veganistische als niet-veganistische smaken. Maar het is duidelijk dat het aantal veganistische smaken van Mentos aanzienlijk minder is.

Als u veganist bent en Mento ‘ s bent gaan kopen, zijn er 3 hoofdingrediënten die u moet zoeken: karmijn, gelatine en bijenwas. Geen van de ingrediënten is veganistisch, dus de mentos smaak die een van deze bevat is ook niet veganistisch-vriendelijk.

in het artikel van vandaag zullen we in detail ingaan op de ingrediënten van Mentos en welke van hen veganistisch zijn.

Wat zijn Mentos?

Are Mentos Vegan

Mentos zijn verpakte scotch mints verkocht door Perfetti Van Melle. Ze werden voor het eerst geproduceerd in 1932 en worden nu wereldwijd verkocht.

de vorm van de Mentos is uniek. Het zijn kleine oblate sferoïden. Elke verpakking bestaat uit 14 mint schijven, hoewel de smaak genaamd ‘sour mix’ wordt geleverd met slechts 11.

Mentos biedt een breed scala aan smaken om uit te kiezen. De eerste smaak was zoete dropsmaak, die nog steeds verkrijgbaar is in Nederland. Sommige van de smaken worden alleen verkocht in bepaalde delen van de wereld, zoals de Dalandan Fresh flavor is verkrijgbaar in de Filippijnen, vooral Duitsland. De smaak genaamd caffeinated Energy werd verkocht, nu is het Verkrijgbaar in de VS

zijn Mentos Veganistisch?

?

De meeste smaken van Mentos zijn niet veganistisch. Maar de Mentos hard mints lijken veganistisch-vriendelijk te zijn. Onder het brede scala van Mentos smaken, slechts enkele zijn veganistisch-vriendelijk. Sommige Mentos gom smaken bevatten gelatine, dat is een van dieren afgeleid Ingrediënt. Bepaalde Mentos mint smaken omvatten bijenwas, die ook niet onder de vegan-Ingrediënt categorie valt.

Opmerking – Als u probeert uit te vinden of veganistische suiker wordt gebruikt bij het maken van Mentos, zult u volkomen teleurgesteld zijn. Omdat de ingrediëntenlijsten van een Mentos-variant de suiker niet veganistisch verklaren.

Mentos Ingrediënten lijst

hoewel Mentos verkrijgbaar is in verschillende smaken, is mint waarschijnlijk de bekendste. Mint mentos ingrediënten zijn –

suiker, tarweglucosestroop, gehydrogeneerde kokosolie, rijstzetmeel, natuurlijke aroma ‘ s, arabische gom, sucrose-esters van vetzuren, gellangom, carnaubawas en bijenwas.

zijn Mentos Mint Veganistisch?

zijn Mentos Mint Veganistisch

om Mentos mints al dan niet veganistisch te verklaren, moeten we eerst de ingrediënten van de Amerikaanse Mentos mints en Britse Mentos mints evalueren.

Verenigd Koninkrijk Mentos Mint ingrediëntenlijst

suiker, kokosolie, glucosestroop, zetmeel, cacaoboter, aroma ‘ s, verdikkingsmiddelen (Gellaangom, cellulosegom, Arabische gom), emulgator (Sucrose-Esters van vetzuren), maltodextrine, glansmiddel (carnaubawas), kleurstof (Brilliant Blue FCF).

US Mentos Mint Ingredient List

suiker, Tarweglucosestroop, gehydrogeneerde kokosolie, rijstzetmeel, natuurlijke aroma ‘ s, arabische gom, Sucrose-Esters van vetzuren, Gellaangom, carnaubawas, bijenwas.

volgens de ingrediëntenlijsten is het duidelijk dat in de VS Mentos mints bijenwas bevatten. Bijenwas is ongetwijfeld geen veganistisch ingrediënt, waardoor de Mentos mints in de VS niet veganistisch-vriendelijk zijn. Echter, in het Verenigd Koninkrijk, dingen lijken te lijken een beetje anders. Mentos mints in het Verenigd Koninkrijk bevatten geen bijenwas of gelatine.

Er kan dus worden gezegd dat veganistische Mentos mints in het Verenigd Koninkrijk worden gevonden, maar het is altijd de beste manier om de ingrediëntenlijst te controleren voordat u een aankoop doet.

zijn Mentos Fruit Veganistisch?

zijn Mentos Fruit Veganistisch

Nee, Mentos Fruit is niet veganistisch. In beide versies van Mentos Fruit gevonden in het Verenigd Koninkrijk en de VS, twee van de ingrediënten lijken de ingrediënten van zorg.

het eerste ingrediënt is zeker bijenwas. Bijen worden uitgebuit door de bijenwas en honing te oogsten. Veganisten zijn altijd tegen elke dierlijke uitbuiting, dus bijenwas wordt niet als veganistisch beschouwd.

aan de andere kant hebben we een ingrediënt genaamd Carmine. Karmijn is een rode kleurstof aanwezig in Mentos Fruit, verkocht zowel in de VS en het Verenigd Koninkrijk. deze karmijn wordt gewonnen uit vrouwtjes van een insectensoort, voornamelijk gevonden in Midden-Amerika en Mexico.

De kleur die mensen krijgen van deze kevers wordt gebruikt in voedsel en veel make-up producten en huidverzorgingsproducten. Dus, het is niet veganistisch-vriendelijk.Mentos met vruchtensmaak bevatten suiker, glucosestroop van tarwe, citroenzuur, gehydrogeneerde kokosolie, vruchtensappen uit concentraat (aardbei, citroen, sinaasappel) (1%), rijstzetmeel, Arabische gom, natuurlijke aroma ‘ s, sucrose-esters van gellaangom, vetzuren, carnaubawas, kleurstoffen (bèta-caroteen, rode biet) en bijenwas.

Er is een zichtbaar verschil in de ingrediënten van Mentos fruit smaken verkrijgbaar in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Elk van hen wordt hieronder vermeld –

US Mentos Fruit Ingredients

suiker, gehydrogeneerde kokosolie, Tarweglucosestroop, citroenzuur, vruchtensappen uit concentraat (aardbei, sinaasappel, citroen) (1%), rijstzetmeel, Arabische gom, natuurlijke aroma ‘ s, Sucrose-Esters van vetzuren, Gellaangom, carnaubawas, kleurstoffen (Beta-caroteen, rode biet), bijenwas.

Uk Mentos Fruit ingrediënten

suiker, glucosestroop, kokosolie, vruchtensappen uit concentraat (aardbei, citroen, sinaasappel) (2%), zetmeel, voedingszuur (citroenzuur), aroma ‘ s, maltodextrine, cacaoboter, verdikkingsmiddelen (Gellaangom, cellulosegom, Arabische gom), glansmiddel (carnaubawas), emulgator (Sucrose-Esters van vetzuren), kleurstoffen (bèta-caroteen, rode biet).

zijn Mentos Spearmint Veganistisch?

Are Mentos Spearmint Vegan

net als Mentos mints heeft Mentos Spearmint ook de kans om veganistisch of niet veganistisch te zijn op basis van uw locatie.Mentos Spearmint ingrediënten

suiker, glucosestroop, kokosolie, zetmeel, cacaoboter, maltodextrine, natuurlijk muntaroma, verdikkingsmiddelen (Gellaangom, cellulosegom, Arabische gom), emulgator (Sucrose-Esters van vetzuren), glansmiddel (carnaubawas), kleurstoffen (anthocyanen, bèta-caroteen).

U. S. Mentos Spearmint ingrediënten

suiker, Tarweglucosestroop, rijstzetmeel, natuurlijk aroma, Arabische gom, gehydrogeneerde kokosolie, Sucrose-Esters van vetzuren, Gellaangom, Geel 5, carnaubawas, bijenwas, blauw 1.

Het is dus duidelijk te zien dat de Mentos Spearmint in het Verenigd Koninkrijk veganistisch is, in tegenstelling tot de Amerikaanse, die bijenwas bevatten.

Mentos – veganistische en niet-veganistische aroma ‘ s

egan en niet-veganistische aroma ' s van Mentos

niet-veganistische aroma ‘ s

Most van de smaken van Mentos zijn niet veganistisch-vriendelijk. Deze niet-veganistische smaken zijn –

  • Mint.
  • gemengd fruit
  • Bubble gom.
  • aardbei.
  • Oranje.
  • Citroen.
  • kaneel.
  • Wintergreen.
  • pruim.
  • druif.
  • Grapefruit.
  • Peach.
  • aardbeienyoghurt.
  • Spearmint.
  • Pijnboom, vers.
  • Rode appel.
  • Choco en karamel.
  • Choco en mint.
  • citroenmunt.
  • rood fruit en limoen.
  • zuivere verse bel vers.
  • Bubble verse suikerspin.
  • zuivere verse watermeloen.
  • zuiver witte zoete munt.

Opmerking-Sommige van deze smaken kunnen veganistisch zijn, afhankelijk van uw locatie. Kijk op de ingrediëntenlijst of er bijenwas, karmijn en gelatine is.

veganistische Mentosaroma ‘s

de weinige veganistische Mentosaroma’ s zijn-

  • groene appel.
  • zuivere verse Spearmint.
  • Ijsglurry.
  • witte pepermunt. (VK)
  • witte spearmint. (Verenigd Koninkrijk)
  • Air action. (VK)
  • Bubble fresh. (het Verenigd Koninkrijk)
  • Schone pepermunt in de adem. (U. S.)
  • schone adem Wintergreen. (U. S.)
  • Nowmints Peppermint. (U. S.)
  • Nowmints Wintergreen. (U. S.)
  • Stay Free Menthol Eucalyptus. (VK)
  • Stay Free Mint. (VK)

Veelgestelde vragen

1. Zijn mentos glutenvrij?

snoepjes en gom varianten van Mentos zijn glutenvrij.

2. Is Mentos halal?

De Mentos, die gelatine of karmijn bevatten, zijn halal.

3. Mentos gum smaken?

De Mentos gum aroma ‘ s zijn –
1. Bubble.
2. Spearmint.
3. Verse munt.
4. Verse suikerspin.
5. Rode Fruit limoen.
6. Kaneel.
7. Zoete munt.

conclusie

in dit artikel zijn we te weten gekomen dat heel wat Mentos’ smaken veganistisch zijn. Het aantal was boven onze verwachtingen. Het lijkt erop dat veel van de smaken zowel veganistisch als niet-veganistisch kunnen zijn, omdat sommige van dezelfde smaken veganistisch zijn in het Verenigd Koninkrijk. en niet veganistisch-vriendelijk in de VS en vice versa.

dus, het zou helpen als je aandachtig door de labels ging om te weten of het een veganistische-vriendelijke munt is of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.