A Mentos vegán, gluténmentes és Halal?

mindannyian szeretjük a mentákat. Néha szükségünk van rájuk, hogy felfrissüljenek, vagy elfedjék a szájban elhúzódó étel rossz utóízét. Most, egy adott napi élelmiszer-tétel, mint a menta, sok zavart okoz az összetevők körül. Nagyon nehéz bejelenteni őket vegánként.

a mentók, amelyek talán a legnépszerűbbek a menták között, mind vegán, mind nem vegán ízeket kínálnak. De nyilvánvaló, hogy a Mentos vegán ízeinek száma lényegesen kevesebb.

ha vegán vagy, és Mentót vásároltál, 3 fő összetevőt kell keresned, a Kármint, a zselatint és a méhviaszt. Egyik összetevő sem vegán, tehát az ezek bármelyikét tartalmazó mentos íz szintén nem vegánbarát.

a mai cikkben részletesen beszélünk a Mentos összetevőiről, amelyek közül melyik vegán.

mik azok a Mentos?

Mentos vegánok

a Mentos a Perfetti Van Melle által forgalmazott scotch mintacsomagolás. Először 1932-ben gyártották, ma már világszerte értékesítik.

a Mentók alakja egyedi. Ezek kis oblate szferoidok. Minden csomag 14 menta korongból áll, bár a ‘sour mix’ nevű íz csak 11-et tartalmaz.

a Mentos az ízek széles választékát kínálja. Első íze az édes édesgyökér íze volt, amely Hollandiában még mindig elérhető. Az ízek egy részét csak a világ bizonyos részein értékesítik, például a Dalandan Fresh aroma a Fülöp-szigeteken, főleg Németországban kapható. A koffeinmentes energia nevű ízt eladták, most már elérhető az Egyesült Államokban

a Mentos vegán?

?

a Mentos ízeinek többsége nem vegán. De a Mentos kemény menta vegánbarátnak tűnik. A Mentos ízek széles választéka között, csak néhány vegánbarát. Néhány Mentos gumi íz zselatint tartalmaz, amely állati eredetű összetevő. Bizonyos Mentos menta ízek közé tartozik a méhviasz, amely szintén nem tartozik a vegán összetevők kategóriájába.

Megjegyzés – Ha megpróbálja megtalálni, hogy vegán cukrot használnak-e a Mentók készítéséhez, akkor teljesen csalódott lesz. Mivel a Mentos bármely változatának összetevőinek listája nem nyilvánítja a cukrot vegánnak.

Mentos összetevők listája

bár a Mentos különféle ízekben kapható, a menta valószínűleg a legismertebb. Mint mentos összetevők –

cukor, búza glükóz szirup, hidrogénezett kókuszolaj, rizs keményítő, természetes ízek, gumiarábikum, zsírsavak szacharóz-észterei, gellángumi, karnauba viasz és méhviasz.

a Mentos Mint vegán?

Mentos mint vegán

ahhoz, hogy a Mentos mentákat vegánnak vagy nem vegánnak nyilvánítsuk, először ki kell értékelnünk az amerikai Mentos Mentos és az egyesült királyságbeli Mentos Mentos összetevőit mentolos.

Egyesült Királyság. Mentos Mint összetevők listája

cukor, kókuszolaj, glükózszirup, keményítő, kakaóvaj, aromák, sűrítőanyagok (Gellángumi, cellulózgumi, gumiarábikum), emulgeálószer (zsírsavak szacharóz-észterei), Maltodextrin, Fényezőanyag (karnauba viasz), Szín (Briliánskék FCF).

US Mentos menta összetevők listája

cukor, búza glükózszirup, hidrogénezett kókuszolaj, rizskeményítő, természetes ízek, gumiarábikum, zsírsavak szacharóz-észterei, Gellángumi, karnauba viasz, méhviasz.

az összetevők listája szerint egyértelmű, hogy az Egyesült Államokban a Mentos menta méhviaszt tartalmaz. A méhviasz kétségtelenül nem vegán összetevő, így az Egyesült Államokban a Mentos menta nem vegánbarát. Az Egyesült Királyságban azonban a dolgok kissé másnak tűnnek. Az Egyesült Királyságban a Mentos mints nem tartalmaz méhviaszt vagy zselatint.

tehát elmondható, hogy a vegán Mentos menta megtalálható az Egyesült Királyságban, de mindig a legjobb módja annak, hogy vásárlás előtt ellenőrizze az összetevők listáját.

a Mentos gyümölcs vegán?

Mentos gyümölcs vegán

nem, a Mentos gyümölcs nem vegán. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban található Mentos gyümölcs mindkét változatában két összetevő tűnik aggodalomra okot adó összetevőnek.

az első összetevő minden bizonnyal méhviasz. A méheket kihasználják a méhviasz és a méz betakarításával. A vegánok mindig ellenzik az állatok kizsákmányolását, ezért a Méhviasz nem tekinthető vegánnak.

másrészt van egy kármin nevű összetevőnk. A kármin a Mentos gyümölcsben található vörös élelmiszer-színezőanyag, amelyet mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban értékesítenek.ezt a Kármint egy rovarfaj nőstényeiből nyerik ki, elsősorban Közép-Amerikában és Mexikóban.

az a szín, amelyet az emberek ezekből a bogarakból kapnak, élelmiszerekben és sok sminktermékben és bőrápoló termékben használják. Tehát nem vegánbarát.

a Gyümölcsízesített Mentók cukrot, búza glükózszirupot, citromsavat, hidrogénezett kókuszolajat, koncentrátumból készült gyümölcsleveket (eper, citrom, narancs) (1%), rizskeményítőt, gumiarábikumot, természetes ízeket, gellángumi szacharóz-észtereit, zsírsavakat, karnauba viaszt, színeket (béta-karotin, céklavörös) és méhviaszt tartalmaznak.

látható különbség van a Mentos gyümölcsízek összetevőiben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Mindegyikük az alábbiakban felsorolt –

amerikai Mentos gyümölcs összetevők

cukor, hidrogénezett kókuszolaj, búza glükóz szirup, citromsav, gyümölcslevek koncentrátumból (eper, narancs, citrom) (1%), rizs keményítő, gumiarábikum, természetes ízek, zsírsavak szacharóz-észterei, Gellángumi, karnauba viasz, színek (béta-karotin, cékla piros), méhviasz.

Uk Mentos Gyümölcsösszetevők

cukor, glükózszirup, kókuszolaj, koncentrátumból (eper, citrom, narancs) (2%) készült gyümölcslevek, keményítő, sav (citromsav), aromák, Maltodextrin, kakaóvaj, sűrítőanyagok (Gellángumi, cellulózgumi, gumiarábikum), Fényezőanyag (karnauba viasz), emulgeálószer (zsírsavak szacharóz-észterei), színezékek (béta-karotin, Céklavörös).

a Mentos Spearmint vegán?

a Mentos Spearmint vegán

a Mentos mintákhoz hasonlóan a Mentos Spearmintnek is van esélye arra, hogy vegán vagy nem vegán legyen a tartózkodási helyed alapján.

UK Mentos fodormenta összetevők

cukor, glükózszirup, kókuszolaj, keményítő, kakaóvaj, Maltodextrin, természetes Mentaaroma, sűrítőanyagok (Gellángumi, cellulózgumi, gumiarábikum), emulgeálószer (zsírsavak szacharóz-észterei), Fényezőanyag (karnauba viasz), színezékek (antocianinok, Béta-karotin).

U. S. Mentos fodormenta összetevők

cukor, búza glükózszirup, rizskeményítő, természetes aroma, gumiarábikum, hidrogénezett kókuszolaj, zsírsavak szacharóz-észterei, Gellángumi, sárga 5, karnauba viasz, méhviasz, Kék 1.

tehát egyértelműen látható, hogy az Egyesült Királyságban található Mentos fodormenta vegánbarát, ellentétben az Egyesült Államokkal, amelyek méhviaszt tartalmaznak.

Mentos – vegán és nem vegán ízek

egan és nem vegán ízek Mentos

nem vegán ízek

a legtöbb ízek a mentók nem vegán-barát. Ezek a nem vegán ízek –

  • menta.
  • vegyes gyümölcs
  • rágógumi.
  • eper.
  • narancssárga.
  • citrom.
  • fahéj.
  • Wintergreen.
  • szilva.
  • szőlő.
  • Grapefruit.
  • őszibarack.
  • eper joghurt.
  • fodormenta.
  • fenyő friss.
  • Piros Alma.
  • Choco és karamell.
  • Choco és menta.
  • citrom menta.
  • piros gyümölcs és lime.
  • tiszta friss buborék friss.
  • buborék friss vattacukor.
  • tiszta friss görögdinnye.
  • tiszta fehér édes menta.

Megjegyzés-Ezek közül az ízek közül néhány vegánbarát lehet az Ön tartózkodási helyének megfelelően. Tehát ellenőrizze az összetevők listáját, hogy van-e méhviasz, kármin és zselatin.

vegán Mentos ízek

a néhány vegán Mentos ízek-

  • zöld alma.
  • tiszta friss fodormenta.
  • Jéghullám.
  • fehér borsmenta. (Egyesült Királyság)
  • fehér fodormenta. (Egyesült Királyság)
  • légi akció. (Egyesült Királyság)
  • buborék friss. (az Egyesült Királyság)
  • tiszta levegőt borsmenta. (USA)
  • tiszta levegőt Wintergreen. (USA)
  • Nowmints borsmenta. (USA)
  • Nowmints Wintergreen. (USA)
  • maradj szabad mentol eukaliptusz. (Egyesült Királyság)
  • maradjon ingyenes menta. (Egyesült Királyság)

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mentos gluténmentes?

a Mentos cukorkák és gumiváltozatai gluténmentesek.

2. Mentos halal?

a mentók, amelyek zselatint vagy Kármint tartalmaznak, halal.

3. Mentos rágó ízek?

a Mentos gumi ízek –
1. Buborék.
2. Fodormenta.
3. Friss menta.
4. Friss vattacukor.
5. Piros gyümölcs lime.
6. Fahéj.
7. Édes menta.

következtetés

ebben a cikkben megtudtuk, hogy a Mentos ízei közül jó néhány vegán. A szám meghaladta a várakozásainkat. Úgy tűnik, hogy sok íz lehet mind vegán, mind nem vegán, mivel ugyanazok az ízek vegánok az Egyesült Királyságban. és nem vegánbarát az USA-ban és fordítva.

tehát segítene, ha figyelmesen átnézné a címkéket, hogy megtudja, vegánbarát menta-e vagy sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.